Fläskbringa Provencale

Fläskbringa Provencale
Ungssteka För 10 personer

Ingredienser

  • 5 kg Scan Spareribs
  • 4 dl hackade nicoiseoliver
  • 2 msk hackad rosmarin
  • 2 st finhackade vitlöksklyftor
  • 2 st citroner zesten
  • 5 st skalade auberginer i kuber
  • 5 st finhackade vitlöksklyftor
  • 2 dl olivolja
  • 15 st blancherade cocktailtomater
  • 10 st minikronärtskocka
  • 2 dl vitt vin
  • 2 st finhackade schalottenlökar
  • 2 st timjanskvistar
  • 3 st tärnade fänkålar
  • 250 g grillad och tärnad röd paprika
  • 1 dl kapris
  • 20 st sardeller
  • basilika

Gör så här

Lossa köttet i ett stycke från benen. Lägg ihop de två benfria bringorna tunnbringorna två och två, salta och peppra. Strö över oliver, rosmarin, timjan, vitlök och citronzest. Rulla därefter ihop till en jämntjock korv och bind upp den med bindgarn. Stek rullen i stekpanna tills den får en riktigt fin färg. Baka den sedan i ugn på 125° tills innertemperaturen är 65°. Stek auberginen i het panna och sänk därefter värmen, blanda i vitlöken och låt steka vidare ca 10 minuter. Mixa till en slät kräm med olivoljan, smaksätt med salt och peppar. Dela de blancherade tomaterna, lägg dem med snittytan uppåt och salta lätt. Torka dom i varmluftsugn i 1 timme på ca 50°. Tournera kronärtskockan, dela och stek den i olivolja. Koka den sen i vin, schalottenlök och timjan tills den blir mjuk. Vid servering så sauteras fänkålen, paprikan med kaprisen i lite olivolja. Skiva köttet och värm i ugn. Värm krämen och garnera med sardeller och basilika.