Helstekt peppar-rostas med potatis och presszucchini

Helstekt peppar-rostas med potatis och presszucchini
För 10 personer

Ingredienser

  • 1,5 kg rostas
  • 1 dl pepparmix
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1,5 tsk salt
  • Smör till stekning
  • 2 kg potatis - skivad
  • Olja
  • Salt och peppar
  • SÅS
  • 2 gula lökar - skivade
  • 3 vitlöksklyftor - tunt skivade
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 25 g smör
  • 6 dl kalvbuljong
  • 1 dl balsamvinäger
  • 4 dl grädde
  • Salt och peppar
  • PRESSZUCCHINI
  • 1,5 zucchini
  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 2 dl vatten

Gör så här

Sätt ugnen på 110 grader. Ta fram köttet i god tid.
Lägg ut en blandning av pepparmix, timjan, vitlökspulver och salt på en skärbräda och rulla köttet i kryddorna.
Stek köttet till fin färg runt om. Lägg köttet i en ugnsform och stek klart i ugnen till en innertemperatur på 56-58 grader för rosa kött. Låt köttet vila minst 15 minuter innan det skärs i tunna skivor.
Fräs på lök, vitlök, timjan och rosmarin i smöret tills löken är genomskinlig. Slå på buljong och balsamvinäger och låt koka några minuter innan grädde tillsätts. Red ev. av med majsstärkelse och smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg ut den skivade potatisen på en plåt och blanda runt med olja, salt och peppar, rosta till krispig, gyllne yta.