Smörstekta köttbullar med gräddstuvad spetskål
Ingredienser
- 1,5 kg Scan råa frysta köttbullar
- Smör till stekning
- KÅL
- 5 st små spetskål
- 6 dl grädde
- 2 dl ljus soja
- 1 dl olivolja
- Svartpeppar
- SÅS
- 1,2 l kalvbuljong
- 1 l matlagningsgrädde
- 0,5 dl ljus soja
- 2 msk majsstärkelse
- 2 dl lingonsylt
- Salt och peppar
- TILL SERVERING
- 10 portioner kokt potatis
- Lingon - rårörda
- Färsk persilja
Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader.Klyfta spetskålen och lägg i en ugnsform. Häll över grädde och soja, ringla över olivolja och peppra. Stek i ugnen i ca 20 min tills de är helt mjuka och fått fin färg.
Koka ihop buljong med grädde några minuter, tillsätt soja och red av. Rör ner lingonsylten i såsen och smaka av med salt och peppar.
Koka potatis.
Stek köttbullarna i riktigt med smör.
Servera allt tillsammans.