Smörstekta köttbullar med gräddstuvad spetskål

Smörstekta köttbullar med gräddstuvad spetskål
För 10 personer

Ingredienser

  • 1,5 kg Scan råa frysta köttbullar
  • Smör till stekning
  • KÅL
  • 5 st små spetskål
  • 6 dl grädde
  • 2 dl ljus soja
  • 1 dl olivolja
  • Svartpeppar
  • SÅS
  • 1,2 l kalvbuljong
  • 1 l matlagningsgrädde
  • 0,5 dl ljus soja
  • 2 msk majsstärkelse
  • 2 dl lingonsylt
  • Salt och peppar
  • TILL SERVERING
  • 10 portioner kokt potatis
  • Lingon - rårörda
  • Färsk persilja

Gör så här

Sätt ugnen på 180 grader.
Klyfta spetskålen och lägg i en ugnsform. Häll över grädde och soja, ringla över olivolja och peppra. Stek i ugnen i ca 20 min tills de är helt mjuka och fått fin färg.
Koka ihop buljong med grädde några minuter, tillsätt soja och red av. Rör ner lingonsylten i såsen och smaka av med salt och peppar.
Koka potatis.
Stek köttbullarna i riktigt med smör.
Servera allt tillsammans.