Oreganostekta köttbullar med fetoströra samt klyftpotatis med vitlök

Oreganostekta köttbullar med fetoströra samt klyftpotatis med vitlök
För 10 personer

Ingredienser

  • 1,5 kg Scans råa stekta köttbullar
  • 1 msk oregano
  • 1 msk riven vitlök
  • Smör till stekning
  • KLYFTPOTATIS
  • 2,5 kg rå klyftpotatis
  • 2 dl olivolja
  • 1 msk riven vitlök
  • 2,5 tsk salt
  • 0,5 dl mannagryn
  • RÖRA
  • 5 dl grekisk yoghurt
  • 2 msk Sambal Oelek
  • 4 dl smulad fetaost
  • Olivolja
  • Salt
  • TILL SERVERING
  • Gurka
  • Tomater
  • Oliver
  • Mynta

Gör så här

Sätt ugnen på 190 grader.
Lägg ut potatisen på en plåt och blanda runt med olja, vitlök, salt och mannagryn.
Rosta potatisen mitt i ugnen i ca 30 minuter.
Rör ihop fetaoströran och låt stå svalt. Toppa med olivolja.
Stek köttbullarna i en blandning smör och olivolja. Tillsätt oregano och vitlök mot slutet.
Servera köttbullarna med krispig potatis, fetoströra och färska grönsaker, oliver och mynta.