Smashed burger med bacon, äpple och cheddar
Ingredienser
- 10 st smashburgare puckar
- 10 cheddarskivor
- 20 baconstrimlor
- 2 syrliga, fasta äpplen
- 2 msk äppelcidervinäger
- 1 msk olja
- Salt och peppar
- 2 stora röda lökar
- 2 msk smör
- 2 msk balsamico
- DRESSING
- 4 dl majonnäs
- 1 dl smoky bbq-sås
- 1 dl finriven lagrad cheddar
- 0,5 dl finhackad persilja
- 1 nypa chiliflakes
- Salt och peppar
- TILL SERVERING
- Krispsallad
- Saltgurka
- 10 hamburgerbröd
Gör så här
Sätt ugnen på 170 grader.Lägg ut baconet på en plåt och tillaga i ugnen ca 20 min. Lägg över på hushållspapper.
Skiva äpplena tunt och blanda runt med vinäger, olja samt salt och peppar. Blanda ihop dressingen och smaka av med salt och peppar.
Skiva rödlöken, fräs på i smör på medelvärme tills löken är genomskinlig. Tillsätt balsamico, låt koka in och smaka av med salt och peppar.
Hetta upp en grill, stekbord eller stekpanna på hög värme. Om det är annat än grill används lite olja. Placera pucken på den heta ytan och pressa ner med en hamburgerpress eller något annat t.ex. botten på en liten kastrull.
Pressa ner till en tjocklek på ca 0,5 cm. Salta och peppra burgaren och vänd så båda sidor får en riktigt härlig yta, lägg på en skiva cheddar som får smälta något.
Grilla på bröden lite snabbt och sätt sedan ihop burgaren med alla komponenter.
Servera genast!