Tre-i-ett-glace grillad karré med potatissallad och syrlig rotfruksallad
Ingredienser
- 2 kg benfri fläskkarré
- 4,5 dl soja -ljus
- 4,5 dl smoky bbq-sås
- 3 msk gochujang
- 4 dl vatten
- Salt
- POTATISSALLAD
- 2 kg potatis - färskpotatis eller delikatesspotatis med tunt skal
- 1 stor rödlök - finhackad
- 5 dl crème fraiche
- 2 dl majonnäs
- 0,5 dl dijonsenap
- 1 dl hackad dill
- 1 dl hackad gräslök
- ROTFRUKTSALLAD
- 2-3 stora morötter
- 5 polkabetor
- 2-3 palsternackor
- 1 dl citronjuice
- 0,5 dl olivolja
- 1 tsk salt
- SÅS
- 5 dl av glacen
- 2 dl ketchup
- 2 vitlöksklytor - rivna
Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader.Salta karrén runt om och lägg i en ugnsfast gryta/bleck med lock. Blanda glacen och pensla köttet (dubbeldoppa inte i glacen eftersom den kommer användas i flera steg). Tillsätt vatten i botten på stekkärlet och sätt på lock.
Tillaga i ugnen i ca 2 timmar till en innertemperatur på 80 grader.
Koka potatisen med skal och låt svalna helt innan de delas i mindre bitar och blandas med crème fraiche, majonnäs, dijon, rödlök och örter. Smaka av med salt och peppar och låt stå svalt.
Blanda 5 dl av glacen med ketchup, vitlök och smaka av.
Skär tunna skivor av rotfrukterna och lägg i iskallt vatten minst 1 timme, häll av och låt torka lite innan rotfrukten blandas med citron, olja och salt.
Pensla karrén ytterligare en gång med glacen och grilla sedan på medelhög värme till fin yta, skiva upp köttet och servera med salladerna och såsen.